Latest events and quotes from media sources around the world related to Diamyd Medical and diabetes research.
Information presented here are not press releases and may include excerpts from and links to externally published content.
Diamyd Medical is not responsible for externally published content.
Sort order 
 May 11, 2016, Sweden
lifesciencesweden.se: Cellaviva siktar på börsen
Sveriges första biobank för stamceller genomför nyemission och siktar på börsen inom ett år.

Läs hela artikeln här


 April 20, 2016, Sweden
lifesciencesweden.se: Intervju med Diamyd Medicals nya vd

"Från att tidigare ha jobbat med affärsutveckling inom Diamyd Medical kommer jag nu som vd att lägga stor tyngd på att implementera strategin att förstärka vår position som ett diabetesbolag”, säger Ulf Hannelius, nytillträdd vd för Diamyd Medical.

Läs hela artikeln här February 5, 2016, Sweden
lifesciencesweden.se: Hoppas på stamceller
”Vi tror att kroppsegna stamceller kommer att bli framtiden inom medicinen”, sade Mathias Svahn, grundare och vd på Cellaviva, under en informationsträff.

Cellaviva är en privat biobank som erbjuder insamling och förvaring av stamceller i navelsträngsblod. Cellaviva har även en frys för prover som avses för forskning. Planen med den är att samla in mesenkymala stamceller från den vävnad i navelsträngen som kallas Whartons Jelly, som sedan kan användas av forskare, kostnadsfritt.

”Forskningsdelen är väldigt viktig för vår majoritetsägare Diamyd, som hoppas på att cellerna ska användas för forskning på typ 1-diabetes”, sade Mathias Svahn.

Läs hela artikeln här


 January 22, 2016, Sweden
Videoseminarium med Helena Elding Larsson från Världsdiabetesdagen 2015
Inspelning av seminarium med Helena Elding Larsson, överläkare, barnmedicin vid Lunds universitet och Skånes universitetssjukhus på temat "Vad gör vi för att försöka stoppa insjuknandet i typ 1 diabetes?".

Föredraget spelades in i samband med Världsdiabetesdagen i Malmö den 14 november 2015 och har publicerats av Medicinska fakulteten vid Lunds universitet.

12 minuter in i filmen berättar Helena Elding Larsson om studierna Diaprev-IT-1 och Diaprev-IT 2 med diabetesvaccinet Diamyd®, som hon är huvudprövare och sponsor för.

Se filmen här


 January 12, 2016, Sweden
Diamyd Medical launches new website
The new website is built to function with modern browsers and devices such as tablets and smart phones. An upgrade of your browser might be necessary in order to view content on the website as intended.
Welcome to www.diamyd.com !

 January 12, 2016, Sweden
Diamyd Medical lanserar ny webbplats
Den nya webbplatsen är byggd för att fungera med moderna webbläsare och enheter såsom surfplattor och mobiltelefoner. En uppgradering av din webbläsare kan vara nödvändig för att innehållet på webbplatsen ska kunna visas och fungera som avsett.
Välkommen till www.diamyd.com !