Diamyd Logo

Press Room

Diamyd Medical Press Room. Please use the menu in the left pane to navigate in this section.

Latest Press Releases

rss icon
  

April 9, 2014

April 3, 2014

April 2, 2014

 • flag icon  April 07, 2014, Sweden
  sverigesradio.se: Fler unga får typ-1 diabetes
  Diabetes typ-1 är betydligt vanligare bland tonåringar och unga vuxna i Sverige än man hittills trott. Nya beräkningar visar att tre gånger fler än man känt till insjuknar.

  – Hittills har man trott att insjuknandet minskar bland unga vuxna. Nu visar vi att dessa data är felaktiga och istället är insjuknandet tre gånger så högt bland ungdomar och unga vuxna, säger läkaren Araz...
 • flag icon  April 07, 2014, Sweden
  dn.se: Okänd miljöfaktor ger fler diabetesfall
  En ny svensk studie visar att antalet unga mellan 15 och 34 år som får diabetes typ 1 är tre gånger fler än man tidigare trott. Den felaktiga statistiken kan göra att gruppen inte får den vård de behöver.

 • flag icon  February 17, 2014, Sweden
  Veckotidningen Allers: "Det kändes som ett slag i ansiktet att min egen dotter var drabbad"
  I senaste numret av veckotidningen Allers (nr. 8/2014) intervjuas Diamyd Medicals chef för klinisk utveckling Erika Hillborg om familjens personliga erfarenheter av att leva med typ 1-diabetes, och hur det motiverar henne i arbetet med att få fram ett diabetesvaccin.

 • flag icon  January 06, 2014, Sweden
  di.se: Galen kursrusning i Diamyd Medical
  Diamyd Medicals aktie rusade som mest 32 procent under fredagen på grund av en missuppfattning. Efter ett pressmeddelande från bolaget har kursen backat tillbaka.

  Läs hela artikeln...
 • flag icon  January 02, 2014, Sweden
  UPPDATERAD di.se: Diabetesgåtan på väg mot lösning
  KLARGÖRANDE:
  Diamyd Medical har ingen direkt koppling till TEDDY-studien som artikeln i Dagens Industri handlar om. Diamyd Medicals diabetesvaccin Diamyd® prövas inte i TEDDY-studien, resultaten från TEDDY-studien kommer alltså inte kunna påvisa eventuell effekt av diabetesvaccinet Diamyd®.

  Ur di.se: I decennier har frågan ställts varför barn drabbas av diabetes. Svaret...