Diamyd Logo

Press Room

Diamyd Medical Press Room. Please use the menu in the left pane to navigate in this section.

Latest Press Releases

rss icon
  

October 15, 2014

September 16, 2014

September 12, 2014

 • flag icon  October 22, 2014, Sweden
  Bromma Paper: Hon arbetar för att få fram ett diabetesvaccin

  Utan insulin i kroppen dör du. Varje dag insjuknar två barn i Sverige i typ 1-diabetes, en sjukdom som kräver intensivbehandling livet ut. Men ett vaccin kan finnas inom räckhåll. Erika Hillborg i Bromma är utvecklingschef på det svenska läkemedelsföretaget Diamyd som utvecklar vaccinet.



 • flag icon  October 20, 2014, Sweden
  Barndiabetesfondens firar 25 år med jubileumsseminarium

  Torsdagen den 16:e oktober invigdes Barndiabetesfondens vetenskapliga symposium av fondens beskyddare HKH kronprinsessan Victoria. Johnny Ludvigsson-pris tilldelades Knut Dahl-Jörgensen vid Oslo universitet för hans internationellt uppmärksammade studier av betydelsen av välkontrollerad glukosmetabolism för att förhindra utveckling av senkomplikationer hos patienter med typ 1 diabetes. Dr Dahl-Jörgensen var även sponsor och...

 • flag icon  October 20, 2014, Sweden
  corren.se: Kunglig glans på fondjubileum
  Linköping Ryttargårdskyrkan i Linköping gästades av ingen mindre än kronprinsessan Victoria när Barndiabetesfonden firade 25 år.

  Under torsdagseftermiddagen höll Barndiabetesfonden ett vetenskapligt symposium kring forskning som rör just barndiabetes eller diabetes typ-1. Klockan 13.00 anlände fondens beskyddare, kronprinsessan Victoria till Ryttargårdskyrkan.

  Hon togs emot av...
 • flag icon  October 14, 2014, USA
  svenska.yle.fi: Forskare: Genombrott för diabetes-1-vården

  Forskare vid Harvarduniversitetet har kommit på hur man av stamceller kan tillverka en så stor mängd insulinproducerande betaceller som behövs för att få dem att fungera som de ska då man transplanterar dem i bukspottskörteln.

  Mikael Knip som är professor och diabetesforskare vid Helsingfors universitet säger till Yle Nyheter att den aktuella forskningen utan tvivel är ett klart framsteg och ett...

 • flag icon  October 14, 2014, Sweden
  aftonbladet.se: Stamceller kan ge botemedel mot typ 1-diabetes

  För första gången har forskare – ur mänskliga stamceller– lyckats odla fram celler som kan producera insulin och läsa av blodsockernivån. Om tre år kan transplantation till människor bli aktuellt.

  – Detta kan bli en botande behandling mot typ 1-diabetes, säger Leif Groop, professor i endokrinologi Lund.