Diamyd Logo

Press Room

Diamyd Medical Press Room. Please use the menu in the left pane to navigate in this section.

Latest Press Releases

rss icon
  

March 4, 2015

February 3, 2015

February 2, 2015

 • flag icon  March 05, 2015, Sweden
  lu.se: Tidiga tecken förutspår typ 1-diabetes

  Det går att förutspå ett insjuknande i typ 1-diabetes, visar ny forskning. I ett blodprov kan man upptäcka om kroppens immunförsvar börjat bryta ned de egna insulincellerna genom att mäta förekomsten av autoantikroppar.

  - I TEDDY-studien har vi kommit fram till att autoantikroppar ofta dyker upp redan under de första levnadsåren, säger Åke Lernmark, professor vid Lunds universitet och som leder...

 • flag icon  March 04, 2015, Sweden
  lifesciencesweden.se: Diamyd startar studie
  Bolagets diabetesvaccin testas på amerikanska barn med typ 1-diabetes. Den första patienten har randomiserats och behandlats i en studie där diabetesvaccinet Diamyd kombineras med signalsubstansen Gaba i barn som nyligen insjuknat i typ 1-diabetes .

  Läs hela artikeln här
 • flag icon  November 20, 2014, Sweden
  SR.se: Dubbelt så hög dödlighet hos personer med typ 1-diabetes
  Personer med typ 1-diabetes, också kallad barndiabetes, löper mer än dubbelt så stor risk att dö även om de har full kontroll på sin blodsockernivå. Och hos patienter med dålig koll på sitt blodsocker är dödligheten upp till 10 gånger högre än hos normalbefolkningen, visar en studie vid Sahlgrenska akademien vid Göteborgs universitet.

 • flag icon  November 18, 2014, Sweden
  vetenskaphalsa.se: Se föreläsningar om aktuell diabetesforskning
  Föreläsningarna gavs i samband med diabeteskvällen i Lund den 13 oktober 2014, och arrangerades av Lunds universitets Diabetescentrum, Sjukhusbiblioteken med Patientforum och Endokrinologiska kliniken Skånes universitetssjukhus samt Sydvästra Skånes Diabetesförening:

  Se föreläsningarna här
 • flag icon  November 17, 2014, Sweden
  expressen.se: ”Vaccinet hjälpte hennes diabetes”
  Länk till intervju med Louise Gattzén och professor Johnny Ludvigsson i samband med Världsdiabetesdagen. Som tidigare kommunicerats deltog Louise Gattzén i Diamyd Medicals fas II-studie som pågick mellan 2005 och 2011 där Johnny Ludvigsson var huvudprövare.