Diamyd Logo

Press Room

Diamyd Medical Press Room. Please use the menu in the left pane to navigate in this section.

Latest Press Releases

rss icon
  

January 21, 2015

January 7, 2015

December 2, 2014

 • flag icon  November 20, 2014, Sweden
  SR.se: Dubbelt så hög dödlighet hos personer med typ 1-diabetes
  Personer med typ 1-diabetes, också kallad barndiabetes, löper mer än dubbelt så stor risk att dö även om de har full kontroll på sin blodsockernivå. Och hos patienter med dålig koll på sitt blodsocker är dödligheten upp till 10 gånger högre än hos normalbefolkningen, visar en studie vid Sahlgrenska akademien vid Göteborgs universitet.

 • flag icon  November 18, 2014, Sweden
  vetenskaphalsa.se: Se föreläsningar om aktuell diabetesforskning
  Föreläsningarna gavs i samband med diabeteskvällen i Lund den 13 oktober 2014, och arrangerades av Lunds universitets Diabetescentrum, Sjukhusbiblioteken med Patientforum och Endokrinologiska kliniken Skånes universitetssjukhus samt Sydvästra Skånes Diabetesförening:

  Se föreläsningarna här
 • flag icon  November 17, 2014, Sweden
  expressen.se: ”Vaccinet hjälpte hennes diabetes”
  Länk till intervju med Louise Gattzén och professor Johnny Ludvigsson i samband med Världsdiabetesdagen. Som tidigare kommunicerats deltog Louise Gattzén i Diamyd Medicals fas II-studie som pågick mellan 2005 och 2011 där Johnny Ludvigsson var huvudprövare. • flag icon  November 10, 2014, Sweden
  lifesciencesweden.se: Ändrade upplägg ger nya chanser

  Otillräckliga resultat i sen fas eller kalla handen från myndigheterna – för både substans och bolag kan det få betydande konsekvenser. Bioteknikbolagen Diamyd Medical och Active Biotech ställer nu hoppet till att nya analyser och förändrade studieupplägg ska lyfta deras projekt.

   

 • flag icon  October 22, 2014, Sweden
  Bromma Paper: Hon arbetar för att få fram ett diabetesvaccin

  Utan insulin i kroppen dör du. Varje dag insjuknar två barn i Sverige i typ 1-diabetes, en sjukdom som kräver intensivbehandling livet ut. Men ett vaccin kan finnas inom räckhåll. Erika Hillborg i Bromma är utvecklingschef på det svenska läkemedelsföretaget Diamyd som utvecklar vaccinet.