Diamyd Logo

Press Room

Diamyd Medical Press Room. Please use the menu in the left pane to navigate in this section.
rss icon
  

April 17, 2015

April 13, 2015

April 7, 2015

 • flag icon  March 16, 2015, USA
  fiercevaccines.com: Combo-happy Diamyd launches new diabetes vaccine trial in children
  For the study, dubbed DiAPREV-IT2, researchers have drafted the first participant out of what will be a group of 80 children in whom the autoimmune process leading to Type 1 diabetes has already started.

  Read full article here
 • flag icon  March 10, 2015, Sweden
  Diamyd på prövarmöte för EDCR-studien i Linköping

  Den 6/3 hölls prövarmöte för EDCR-studien i Linköping. Representanter från alla 9 barndiabeteskliniker som ska vara med i studien deltog i mötet som hölls av Johnny Ludvigsson, Professor i pediatrik vid Linköpings Universitet (LiU).
   

  I EDCR-studien ska Diamyd® kombineras med två andra preparat, D-vitamin och det immunosuppressiva läkemedlet etanercept (Etanercept-Diamyd-Combination-Regimen)....

 • flag icon  March 05, 2015, Sweden
  lu.se: Tidiga tecken förutspår typ 1-diabetes

  Det går att förutspå ett insjuknande i typ 1-diabetes, visar ny forskning. I ett blodprov kan man upptäcka om kroppens immunförsvar börjat bryta ned de egna insulincellerna genom att mäta förekomsten av autoantikroppar.

  - I TEDDY-studien har vi kommit fram till att autoantikroppar ofta dyker upp redan under de första levnadsåren, säger Åke Lernmark, professor vid Lunds universitet och som leder...

 • flag icon  March 04, 2015, Sweden
  lifesciencesweden.se: Diamyd startar studie
  Bolagets diabetesvaccin testas på amerikanska barn med typ 1-diabetes. Den första patienten har randomiserats och behandlats i en studie där diabetesvaccinet Diamyd kombineras med signalsubstansen Gaba i barn som nyligen insjuknat i typ 1-diabetes .

  Läs hela artikeln här
 • flag icon  November 20, 2014, Sweden
  SR.se: Dubbelt så hög dödlighet hos personer med typ 1-diabetes
  Personer med typ 1-diabetes, också kallad barndiabetes, löper mer än dubbelt så stor risk att dö även om de har full kontroll på sin blodsockernivå. Och hos patienter med dålig koll på sitt blodsocker är dödligheten upp till 10 gånger högre än hos normalbefolkningen, visar en studie vid Sahlgrenska akademien vid Göteborgs universitet.